Eierij

Ik heb koken altijd leuk gevonden en barbecuen in het bijzonder. Een jaar of tien geleden kochten we bij het tuincentrum om de hoek een gas barbecue, een relatief eenvoudige en goedkope instap “Broil King”. Het ding heeft altijd in de tuin gestaan, klaar voor de start (binnen paar minuten klaar voor gebruik) en we hebben er duizenden satés, hamburgers, karbonades worstjes en kippenpoten op bereidt, weer of geen weer. We namen Broilie ook vaak mee op vakantie en ook in Zuid Europa hebben we er veel plezier van gehad.

Maar rond de afgelopen zomer (2014) begon het te kriebelen. Onze trouwe vriend was wel erg roestig geworden en ik was een beetje uitgekeken op het rechttoe rechtaan gebeuren. Tijd nu voor het echte werk. Low & slow smoke & cooking. The American classics: baby back ribs, pulled pork sandwiches with coleslaw en beef brisket. En hele kippen, kalkoenen vissen, steaks en ander lekkers op de gril. Ik had al snel de Big Green Egg op de korrel, leuker een mooier is er niet. Kost een paar stuivers, maar dan heb je wat. Paar weken tegen de prijs aan gehikt en toen de knoop gehakt. Geen moment spijt van gehad en al heel veel lekkers gemaakt.

Met de aanschaf van het ei ging een nieuwe wereld open. Het Internet levert massa’s achtergronden, tips & tricks en inspiratie. Ook de kookboeken maar weer eens grondig doorgenomen, vanuit ei-perspectief dit keer. Jaren experimenteren, kokkerellen en lekker eten liggen voor ons. Ook het uitvogelen van de technische en theoretische aspecten is wenkend perspectief.

Op deze pagina’s vertel ik over onze achtertuin ervaringen.

 

Winkeltjes

Sites

Om de bbq pit boys te steunen heb ik hun traditionele mes gekocht. OFFICIAL BBQ PIT BOYS OLD HICKORY KNIFE . Ontario Old Hickory knives have been manufactured by the Ontario Knife Company since 1889.This BBQ Pit Boys engraved “Old Hickory” 10” Butcher is made from high carbon steel made in the USA. It has brass riveted flame burned hardwood handles, with fully heat treated 1095 tool steel blades, providing a razor sharp cutting edge that is easily sharpened. -bob

Parkeerplaats

 

Ko, Emilie, Gijs, Daan en Emma