Groente

Was de groentes en snij ze vervolgens in dunne plakken. De tomaten kun je het beste halveren. Ik heb een mandoline gebruikt (dat is een grote schaaf) en heb plakjes van ongeveer 3 mm gemaakt. Je kunt het ook gewoon snijden en dit kan zowel in de lengte als in de breedte.

Neem een schaaltje en giet daar wat olijfolie in. Plet 1 of 2 knoflooktenen en voeg deze bij de olie. Voeg tenslotte wat oregano toe of Provençaalse kruiden.

Bestrijk de groentes met een kwastje met de knoflookolie.

Rooster de groentes in ongeveer 15 minuten gaar @ 200 C. Ze zijn klaar als ze een goudbruin randje krijgen.

Strooi tenslotte nog wat zout over de geroosterde groente uit de oven en maak het af met een lekkere drizzle balsamico-azijn of een beetje citroensap.

Je kunt de geroosterde groente zowel warm als koud eten. Bewaar de groentes tot gebruik in de koelkast.

Meng in een kom de ½ ui die je fijn gesneden hebt, de balsamico azijn, de olijfolie, de knoflook, zout, oregano, de versgemalen zwarte peper en de suiker. Verdeel dit mengsel over de groenten in de ovenschaal en roer alles goed door elkaar. Verwarm de oven voor op 180 graden, zet de ovenschaal er in het midden in. Bak de groenten circa 15 minuten in de oven.
Haal na 15 minuten de schaal uit de oven en zet de gril aan. Schud de groenten om. voeg de tomaten toe met het snijvlak omhoog, doe wat extra versgemalen zwarte peper op de tomaten en zet de schaal vlak onder de gril.
Gril circa 5 minuten, schud de groenten om en gril nog een paar minuten tot alles mooi bruin is. Oppassen dat het niet verbrandt.
De tijd in de oven is een beetje afhankelijk van hoe gaar je je groenten graag eet. Ik houd er wel van als ze nog een beetje “bite” hebben

Ko, Emilie, Gijs, Daan en Emma