Buik spek

16 november 2014

Ook wel Crispy Roasted Pork Belly

Stuk buikspek van beef en steak van 3kg

Dry rub mix voor “de onderkant” (voor 500 gram, dus alles x6 gedaan)

  • 1 tl zout
  • 2 tl suiker
  • 1 tl 5 spice % van (3 etl kaneel, 2 tl anaijs zaad, 1,5 tl peper, 1,5 tl r venkel zaad, 3/4 tl kruidnagel)
  • 0,5 tl peper

Voor op het zwoerd:

  • 2 tl zoutpp
  • 1 tl azijn

Spek onderkant inkerven, vinger dik

Gaatjes prikken in huid, heel veel

Dry rub inwrijven

Zwoerd inkwasten

In koelkast (> 8 uur)

Roken indirect (Hickory, 2 blokjes), temps gelezen tussen 100 en 160 => ik heb 120 gedaan

Kerntemp gelezen tussen 65 en 80 graden => ik heb 70 gedaan

Na 3 uur klaar

Grill aan, 12 minuten om zwoerd knapperig te krijgen.

Voor de volgende keer:

  • korst was niet echt knapperig. Zonder zwoerd? Zwoerd met stanlymes rasteren
  • 5 kruiden poeder
  • kleiner stuk, het is erg machtig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ko, Emilie, Gijs, Daan en Emma