Varkenslende + tapenade

1-11-2014

Uit “Culinair bbq” van Steven Raichlen, blz 117.

Stuk varkenslende van 1 kilo van de slager om de hoek. Hij heeft voor mij de vliesjes dr afgehaald en m “open / platgesneden”.

Beetje gemixt zout en peper uit m’n molentje en vlees besmeerd met tappenade. Hier kan je mee varieren. Ik heb dit keer een bakkie groene T van AH gebruikt. Daarna opgerold en aan de buitenkant paar plakjes ontbijtspek erop gelegd. Paar elastiek touwtjes vd slager dr omheen om de boel netjes bij elaar te houden.

Ei opgestook met platesetten tot 165 – 170 graden. Kernthermometer geplaatste en nu maar wachten tot een kernthemperatuur van iets door de 70 graden. Duurde uiteindelijk bijna 2 uur.

Krieltjes in de oven dr bij en een bak groente gegrild.

Het was weer heerlijk.

Kritische opmerking: was vergeleken met Procureur wel ad droge kant. Zouden we daar nog iets aan kunnen doen (pekelen, bakje voch in de oven, meer spek er omheen, ..)

Fantastsich dat ei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ko, Emilie, Gijs, Daan en Emma